VHT workshop en EHBO voor ouders met jonge kinderen – 24 jan

Voor wie?
Ouders met kinderen van 0-6 jaar

Wanneer
24 januari 10:00 tot 11:30

Locatie
CJG Volendam

Video Hometraining (VHT)

Sandra Blankendaal, jeugdverpleegkundige, vertelt aan de hand van videobeelden uit de methode Video Hometraining over communiceren en contact maken met je kind op een positieve manier.

Wat is VHT

Bij VHT maakt een gespecialiseerde jeugdverpleegkundige bij een gezin thuis filmopnames. Ze bespreekt verschillende momenten van deze opnames met de ouders. Het gaat vooral om gezinnen waarin de opvoedingsvragen en -spanningen ervoor zorgen dat het contact met het kind niet soepel verloopt. Het genieten van het kind is dan op de achtergrond geraakt.

De VHT-medewerker analyseert de beelden waarbij zij kijkt naar de initiatieven van het kind en de reactie van de ouders hierop. Met andere woorden: naar de (kwaliteit van) de interactie. Deze kun je op videobeelden heel goed zien. Bij het bekijken, analyseren en bespreken van de beelden ligt het accent op wat goed gaat, wat nog intact is. En op wat het kind nog nodig heeft om zich goed te kunnen ontwikkelen.

De ouders gaan door het bekijken en bespreken van de videobeelden hun kind beter begrijpen. Zij zijn daarna in staat om adequater en sensitiever te reageren op hun kind. Dit ondersteunt een gezonde ontwikkeling van het kind.

EHBO voor ouders met jonge kinderen

Weet hoe te handelen bij kleine en grote EHBO ongevallen bij kinderen

Suzanne Veerman uit Volendam geeft een introductie Eerste hulp bij jonge kinderen in de leeftijd 0 tot 6 jaar.

Schrijf je in